Les pomes esperiegas

  Abril de 2024

És una varietat de poma autòctona del Rincón de Ademúz. L'esperiega, no es troba a cap altre lloc del món.

La recol·lecció comença a partir de la primera quinzena d'octubre i es poden mantenir per si mateixes, fins a l'abril o el maig.

Presenta una textura densa, compacta i cruixent, i un sabor dolç lleugerament acidulat. Acostuma a consumir-se fresca, però també és molt utilitzada per a l'elaboració de melmelades, pastissos, galetes, compotes i sucs, així com per a sidres i licors. El seu aroma és tan intens que antigament es posaven pomes esperiegas dins dels armaris per tal de perfumar la roba.

Es desconeix el seu origen, però se suposa que va començar a produir-se per hibridacions dels pomers existents, i d'on va ser seleccionada per les seves peculiars característiques. Pel que fa al nom, possiblement prové d'Hespèrides, les nimfes protectores dels arbres fruiters en la mitologia grega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada